Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Eforie Sud

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Eforie Sud

Statiunea Eforie Sud numita in trecut "Carmen Sylva" are cea mai ingusta plaja dintre toate statiunile litoralului romanesc si faleza cea mai inalta.

Eforie Sud este o statiune balneara,  cu baze de tratament la standarde internationale, aici aveti posibilitatea de relaxare si distractie, in statiune fiind numeroase restaurante cu specific traditional sau international, baruri, piscine, terase, cluburi de noapte, baze de agrement.
 
Statiunea este recomandata indeosebi pentru cei care cauta linistea, tarife mai mici la serviciile turistice si pentru tratamente balneare.

Atractia principala a statiunii o constituie "Baile Reci" cu namol, complet modernizate.

Obiective turistice în Eforie Sud

Plaja Moon Beach

Plaja este amenajata cu Beach Bar, umbrele, sezlonguri dar si o zona generoasa pentru accesoriile proprii ( prosoape/umbrelute personale, pe zona special destinata).
*** Se pot inchiria caiace pentru agrement

Parcul Ioan Movila

În Eforie Sud, un loc scăldat de mare și de lacul Techirghiol, al cărui nămol este considerat „aur negru“, se regăsește unul dintre cele mai vechi parcuri din Dobrogea. Indiferent dacă este vară sau iarnă, parcul din Eforie Sud are un farmec aparte. Asta datorită arborilor, ale căror trunchiuri groase și coroane luxuriante conferă spațiului un farmec aparte. Dacă te plimbi pe aleile din parc, senzația este de întoarcere în timp, iar trecătorul trăiește aerul boem al începutului de secol XX. De altfel, cei mai mulți dintre arbori au fost plantați la începutul secolului trecut. În prezent, parcul din Eforie Sud poartă numele de Movilă, după numele fondatorului stațiunii Eforie, Ioan Movilă, un boier urmaș al marii familii boierești a Movileștilor, care a dat domnitori pe tronul Moldovei. Ioan I. Movilă a trăit la sfârșitul secolului al XIX-lea. În tinerețe, Movilă a urmat cursurile facultății de drept ale Universității Sorbona din Paris. După ce s-a căsătorit cu Elena Movilă, în jurul anului 1890, Ioan Movilă a cumpărat de la Mihail Kogălniceanu, fost prim-ministru al României între 1863 și 1865, moșia situată între lacul Techirghiol și Marea Neagră.
Ani la rând, familia Movilă a exploatat terenurile agricole din zonă, dar, ulterior, avea să descopere „aurul negru“ din lacul Techirghiol – nămolul – ale cărui proprietăți terapeutice au fost certificate de medici și biochimiști. Aceștia au fost aduși, pe cheltuiala lui Movilă, tocmai de la Viena. În 1899, Movilă a pus piatra de temelie a viitoarei stațiuni balneo-climaterice din zilele noastre, Eforie, fiind prima așezare turistică de pe litoralul românesc al Mării Negre. Tot în același an au fost începute și lucrările de construcție ale primelor hoteluri din Eforie Sud, Movilă și Panait, care au fost finalizate și introduse în circuitul turistic patru ani mai târziu. De-a lungul timpului, stațiunea Eforie Sud a purtat mai multe nume, de la Movilă, Băile Techirghiol-Movilă, Carmen Sylva, iar mai apoi Vasile Roaită. Abia în 1962, localitatea a primit numele Eforie Sud.
După moartea lui Ioan Movilă, în 1904, urmașii acestuia au continuat dezvoltarea stațiunii. Această evoluție a durat până în 1948, când comuniștii au confiscat toate bunurile familiei Movilă și le-au naționalizat. În perioada interbelică, unul din fiii boierului, Sever Movilă, a continuat să dezvolte parcul început de tatăl său. Potrivit unor note, Sever a dus arbori de diferite specii din Franța, pe care i-a plantat în parcul din fața hotelului Movilă. De asemenea, la intrarea în parc, dinspre șoseaua națională, familia Movilă a ridicat o poartă monumentală cu doi lei imperiali, pe care a numit-o Poarta Sărutului, după celebra sculptură a lui Constantin Brâncuși. În anul 1924, tot la inițiativa lui Sever, a fost bătută o monedă aniversară, având pe avers chipul părintelui său, Ioan Movilă, întemeietorul stațiunii. Doi ani mai târziu, a fost ridicată o statuie din bronz pentru Ioan Movilă.
Aurelia Lăpușan, autoarea cărții ”Techirghiol spre Europa”, evoca în lucrarea sa amintirile emoționante ale unei locuitoare din Eforie Sud, Valentina Radu, născută în 1929.
”Sever Movilă i-a ridicat tatălui său, în semn de omagiu, o statuie în bronz care, la început, a fost amplasată pe coasta de deasupra digului mare. Schimbându-se timpurile, statuia a fost dată jos și a zăcut zeci de ani în curtea primăriei până când a fost repusă la loc de cinste în scuarul din fața hotelului “Parc”. Înainte de naționalizarea din 1948, Sever Movila și-a donat averea CFR-ului, ministru fiind în acea vreme Gheorghe Gheorghiu-Dej”.
În linii mari, cam aceasta este istoria stațiunii Eforie Sud și a parcul care face parte din patrimoniul intangibil al localității. În prezent, stațiunea Eforie Sud este în continuă dezvoltare, iar autoritățile locale derulează mai multe proiecte prin care vor îmbina aerul boem impus de familia boierului Movilă cu modernismul.

Activități de agrement în Eforie Sud

Scuba Diving

Organizam cursuri pentru scafandri recreationali, certificate internaţional prin National Association of Underwater Instructors (naui).
Naui oferă o gamă completă de antrenamente şi cursuri de scufundări, de la „skin Diver” până la „instructor Training Course”, cu diferite cursuri de specialitate, inclusiv pentru scufundările cu nitrox.
Pentru neiniţiaţi, organizăm „discover scuba diving”, scufundarea de agrement, oriunde pe tot litoralul Mării Negre.
Pe timpul sezonului de vară, suntem disponibili în orice zi a săptămânii.
Indiferent dacă doreşti să faci o singură scufundare sau mai multe, îţi oferim exact serviciile de care ai nevoie. Putem organiza chiar şi expediţii pentru grupurile de prieteni care îşi doresc o vacanţă de neuitat.
Centrul de scufundare Marine Explorers are sediul în staţiunea Eforie Nord, pe plaja Belona, dar funcţionăm şi în afara sezonului în oraşul Constanţa, la solicitările clienţilor noştri.
Toate echipamentele noastre sunt de bună calitate şi bine întreţinute şi verificate, inclusiv buteliile de aer, care pot fi umplute până la 200 bari pentru a-ţi oferi o cât mai lungă călătorie subacvatică.
Instructorii noştri sunt calificaţi pentru o gamă largă de cursuri, de la începători şi neiniţiaţi la scafandri avansaţi si au o mare experienţă atât ca scafandri profesionişti, cât şi în lucrul cu începătorii.

    Date de contact:
  • Nume: Marine Explorers
  • Telefon: 0723 650 260
  • Email: office@scubadivingcenter.ro marineexplorers@yahoo.ro
  • Web: www.scubadivingcenter.ro

Poze imprejurimi Eforie Sud

Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud Eforie Sud

Vezi toate unitatile de cazare din Eforie Sud